Hatévnyi sikeres vegyesvállalati együttműködés után, a Gránit Pólus / Heitman tulajdonosi kör értékesítette a zágrábi Arena Centar bevásárlóközpontot valamint az épülethez tartozó fejlesztési telkeket. Az új tulajdonos komoly potenciát lát Horvátország egyik legnagyobb kereskedelmi központjában és a fejlesztési lehetőségekben. A New Europe Property Investments PLC – NEPI – ezzel az akvizícióval tovább erősíti jelenlétét a Közép – Kelet – Európa-i régióban.

2010 novemberében nyitotta meg kapuit az Arena Centar, a 180 000 m2 alapterületű, több mint 220 boltot magában foglaló kereskedelmi és szórakoztató központ. Közvetlenül az átadás után, a Heitman European Property Partners 50% részesedést szerzett a bevásárlóközpontban.

Az Arena Centar értékesítésére 2016-ban kiírt tenderen a legjobb ajánlatot a NEPI tette. Az adásvételi folyamat két hónap alatt lezajlott, köszönhetően a kiválóan működő projektnek és a felek elkötelezettségének.
A szintén az adásvétel tárgyát képező földterületet lehetővé teszi a bevásárlóközpont bővítését, továbbá irodák valamint lakások kialakítását.

Ágházi Gyula, a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója nyilatkozta:
“A Gránit Pólus csoport újra bebizonyította, hogy a minőségi ingatlanfejlesztés eredményeképp létrejött kereskedelmi ingatlanoknak továbbra is van piaca a régióban.  Ez a tranzakció komoly nemzetközi, szakmai elismerése a Gránit Pólus Csoport munkájának, hisz a bevásárlóközpont rendkívüli piaci értékét a kiváló elhelyezkedés és műszaki színvonal mellett az elmúlt hat év magas szakmai sztenderdek szerint kifejlesztett ingatlanüzemeltetése alapozta meg és adott lehetőséget az értékesítés lebonyolítására.

Szabó Zsolt a Gránit Pólus csoport befektetési vezérigazgató-helyettese hozzátette:
A NEPI-vel kevesebb, mint 3 hét alatt zártuk le a 235 millió eurót meghaladó tranzakciót Az árazás egy új szintje tükrözi azt a tendenciát, mely szerint az alacsony banki kamatok miatt soha nem látott mértékű likviditás keresi a helyét a hosszú távú, biztonságos, de magasabb hozamot biztosító bevásárló központokban. Ez jó hír Horvátországnak és jó hír a régió többi országának is.

Gránit Pólus Csoport
A Gránit Pólus, Közép – Kelet – Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és üzemeltető cége.
A több mint 20 éve alakult cégcsoport fejlesztéseihez olyan sikertörténetek tartoznak, mint a Bank Center, a Pólus Center, a WestEnd City Center, a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája. A Gránit Pólus a régióban több mint 1.5 milliárd EURO ingatlan portfólióval rendelkezik.