Duna House 141,7 millió forint adózott eredményt ért el 2016 utolsó negyedévében, ez 60 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest – közölte az ingatlanforgalmazó társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A konszolidált, nem auditált jelentés szerint a cég nettó árbevétele 2016 utolsó három hónapjában 1,07 milliárd forint volt, ami 32 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A jelentés szerint a növekedést a lengyelországi Metrohouse csoport akvizíciója magyarázza.


A társaság a tavalyi évet 4,784 milliárd forintos árbevétellel, 1,168 milliárd forintos adózott eredménnyel és minden eddiginél nagyobb, több mint 6 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta.

A Duna House részvényenként 130 forint, összesen 447 millió forint osztalék-előrejelzést közölt, figyelembe véve a 2017. január 5-i tőkeemeléssel keletkeztetendő új törzsrészvényeket is.

A tavalyi negyedik negyedévben az EBIT eredmény (üzleti és rendkívüli eredmény összege) 152,6 millió forint volt, ami 62 százalékos csökkenés az előző évihez képest. Ennek oka a jelentése szerint az egyszeri költségek (85 millió forint), valamint az év közben bevezetett jutalékplafon, amely hatással volt a pénzügyi termékközvetítés-szegmensre. Kiemelték továbbá, hogy a MyCity márkanév alatt végzett ingatlanfejlesztői tevékenységre történő fókuszváltás és az ehhez kapcsolódó ingatlanportfólió leépítése miatt az ingatlanbefektetési szegmensből származó EBIT 57,4 millió forinttal, 37 százalékkal csökkent.

A Duna House részvényeivel tavaly november 11. óta kereskednek a BÉT prémium kategóriájában. A papír a pénteki kereskedést 3588 forinton zárta, az eddigi legmagasabb árfolyama 4088 forint, a legalacsonyabb 3550 forint volt.